Wat joggen en bedrijfssoftware implementeren gemeen hebben

Door Raf Kinet
Op 30 mrt 2023
“Huh?” Ik hoor het je luidop denken. Toch durf ik als fervente jogger beweren dat er verschillende parallellen lopen tussen mijn hobby en beroep. Want alle begin is moeilijk, maar soms moet je gewoon dúrven. Hieronder som ik 5 gelijkenissen op tussen joggen en het implementeren van bedrijfssoftware.

5 juni 1992: een datum die in mijn geheugen gegrift staat. De reden daarvoor? Het is de eerste dag dat ik m’n loopschoenen aantrok en een paar kilometer ging malen op een nabijgelegen bospad. Hartslag 180, mijn rug nat van het zweet … En dan wist ik nog niet dat ik de rest van de week krom ging lopen van de spierpijn.

Maar ik besefte: alle begin is moeilijk. Een levensles die ook geldt voor mijn professionele parcours. Want met Offimac helpen we bedrijven al 40 jaar bij het digitaliseren van allerlei processen. Soms een sprint, vaak een marathon. Maar voor beiden geldt: hoe vaker je het doet, hoe beter het gaat. Nog meer gelijkenissen? Hieronder een lijstje:

  1. Begin nooit onvoorbereid aan een wedstrijd: bereid de implementatie van nieuwe bedrijfssoftware voor en maak een plan om naar jouw specifieke doelen toe te werken.
  2. Bouw stap voor stap je conditie op: deel je softwareproject op in deelprojecten en implementeer die vervolgens stap voor stap.
  3. Hoe lichter, hoe beter: net als in het lopen draag je elke overbodige kilo mee. Denk dus goed na over welke data je in je nieuwe software implementeert en sleep geen onnodige data of gewoontes uit het verleden mee.
  4. Train regelmatig: aan het correct en efficiënt gebruiken van software is een leercurve verbonden.
  5. Leer bij en optimaliseer mettertijd: naarmate je meer en meer gebruik maakt van de software, leer je bij en kan je je processen verder verfijnen.

Zo. Nu je dat allemaal weet, houdt niets je tegen om met een gerust gemoed te beginnen aan het digitaliseren van jouw bedrijfsprocessen. Als familiebedrijf met 40 jaar ervaring en expertise blijven wij aan je zijde gedurende het hele traject.

Meer lezen over het implementeren van bedrijfssoftware? Klik hier.

Meer lezen?