Dynamics NAV is de basis voor de meest complete bedrijfssoftware die u voor uw bedrijf kan vinden!

NAVISION SOFTWARE: TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE AANPAK

Overweeg je de nieuwste Navision software te implementeren?
Maar weet je niet goed hoe dit best aan te pakken?
Kunnen wij jouw bedrijf helpen met tips voor de succesvolle implementatie van nieuwe Navision software?

 

Overweeg je de implementatie van de nieuwste Navision software in jouw onderneming? Heel goed! Dit zijn tips die we jou graag meegeven om jouw Navision softwareproject goed aan te pakken. En om de implementatie van de nieuwe Navision software in goede banen te leiden.

Zo ziet de nieuwste Navision er alvast uit:

ER IS VEEL KEUZE IN NAVISION SOFTWARE, EN OFFIMAC IS ERVAREN EXPERT

Navision is een programma dat speciaal ontwikkeld is om te helpen bij het beheren van een bedrijf. Dit kan zowel een bedrijf zijn dat verhuurt, verkoopt of produceert. Navision software biedt een aantal handige functies om processen te vereenvoudigen en te verbeteren.

Een van de belangrijkste functies van Navision software is de integratie met andere modules. Zodat alles en iedereen goed op elkaar is afgestemd.

Er zijn verschillende soorten Navision software beschikbaar, voor tal van sectoren. Eén van de voorbeelden hiervan is onze Navision software voor het beheren van de verhuur van specifieke soorten goederen zoals auto’s, apparatuur of evenementenruimtes. Andere verhuursoftware biedt meer algemene functies, zoals het beheren van klanten, reserveringen en facturering. Maar onze Navision software gaat verder hierin.

Een van de belangrijkste voordelen van Navision is dat het de efficiëntie van het proces kan verbeteren. In plaats van handmatig zaken bij te houden en facturen te maken, kan Navision software dit automatiseren en zorgen dat alles in één systeem wordt bijgehouden. Dit kan tijd en moeite besparen en fouten voorkomen.

 

Offimac als jouw ervaren Navision partner

Al sinds 1996 levert Offimac software-oplossingen op basis van Navision. En Offimac was daarmee het 3de bedrijf in België dat met dit pakket startte.

Sindsdien hebben wij dus ook heel wat expertise alsook oplossingen op Navision kunnen opbouwen. En daardoor zijn we dus ook een heel ervaren Navision partner geworden. Het grote voordeel hiervan voor klanten is dat zij in zee konden gaan met een goed pakket van een goede partner. En dat zij gerust konden zijn voor een goede aanpak van de implementatie van Navision. Want beide factoren zijn belangrijk om tot een goed resultaat voor uw bedrijf te komen. Meer info over onze projectaanpak vindt u ook elders op deze site.

 

Ontdek hier de nieuwste versie van Navision

De nieuwe versie van Navision heet Microsoft Dynamics 365 Business Central. En dat is een zeer goede keuze voor KMO-bedrijven. Want deze bedrijfssoftware is niet alleen zeer krachtig. Het is de beste garantie voor kwaliteit, continuïteit en evolutie. Want Microsoft is één van de grootste softwarebouwers wereldwijd. Het investeert het meest van heel de sector in bedrijfssoftware voor KMO. Het heeft zeer veel financiële middelen. En het zorgt voor integratie met al zijn producten, wat de productiviteit van de medewerkers verbetert. Bovendien is de innovatie verzekerd. Want Microsoft staat garant voor innovatie, groei en evolutie. Dus tal van redenen om te kiezen voor dit nieuwe pakket!

LEG DE FOCUS OP BEDRIJFSPROCESSEN EN FUNCTIONELE WENSEN

blank

Om Navision software succesvol te implementeren moet de focus op de bedrijfsprocessen liggen. Want het draait er om om zaken sneller, beter of efficiënter gedaan te krijgen. En de focus mag dus niet liggen op technologie. Want technologie is een middel maar geen doel. Het is belangrijk wat de Navision software functioneel en economisch bijbrengt aan jullie bedrijf. Breng dus daarom jouw processen eerst zelf eens in kaart. Lijst op waar je verbeteringen in zou willen realiseren. Maak zelf ook wat huiswerk en zet eens op papier wat jullie in grote lijnen zoeken. Dat hoeft geen detailstudie te zijn, maar het moet toch zeker de hoofdlijnen bevatten. Want niemand gaat onvoorbereid een huis bouwen. En zo hebben jullie ook een basis om met jullie implementatiepartner te kijken hoe jullie processen in de nieuwe verhuursoftware uitgevoerd worden. 

Je hoeft geen IT’er te zijn hiervoor, gewoon een gebruiker die zijn/haar wensen noteert. Een Excel lijstje maken met wat je per afdeling zou willen kunnen doen, kan al een goed startpunt zijn.

KIES VOOR DE BEDRIJFSZEKERHEID VAN NAVISION SOFTWARE

Tijdens de zoektocht naar dé juiste Navision software dienen zich misschien meerdere oplossingen aan. Wees er u echter van bewust dat de keuze voor bepaalde software een keuze is voor de komende 5 à 10 jaar. Hou dus ook rekening met uw functionele eisen van de toekomst. En met de garanties die de software biedt om met uw bedrijf mee te evolueren. Dat bedrijfssoftware mobiel moet zijn en kan werken op elk toestel is vandaag de dag vanzelfsprekend. Dat je Navision software moet integreren met Office is eveneens een basisvereiste. Maar toets ook eens af waar leveranciers staan inzake artificiële intelligentie, big data, internet of things enz. Want dat zijn de nieuwe speerpunten in bedrijfssoftware geworden. En daaraan zie je ook in hoeverre een leverancier mee is of niet. Kijk zeker ook eens naar hun financiële balansen. Want zij zullen u ook veel leren over de haalbaarheid van toekomstige updates, upgrades en innovaties. Want misschien is dat budget er niet … en zijn er geen jaarlijkse updates of upgrades, laat staan een plan voor de toekomst.

Navision software kopen is zoals een huis kopen: dat doe je meestal ook doordacht voor de langere termijn

Continuïteit en flexibiliteit zijn meer dan ooit de belangrijkste criteria voor nieuwe software. Want bedrijven willen gerust zijn dat hun investering lang meegaat. Zij willen continuïteit van leveranciers. Maar ook flexibiliteit. Omdat behoeften in de loop der jaren mogelijks ook gaan veranderen, en hier of daar toch wat maatwerk of uitbreiding of apps wenselijk is. En je wilt binnen een paar jaar niet met een failliete leverancier of verouderde verhuursoftware zitten.

Bovendien kost het zeer veel geld om een softwarepakket up-to-date te houden. En niet iedere maker van software heeft voldoende middelen om te innoveren. Of om nieuwe dingen in te bouwen. Meer en meer kleinere spelers kunnen die investeringen vaak niet meer opbrengen. 

Dus als je op zoek bent naar een partner voor Navision software, denk dan ook aan de langere termijn.

Kiezen voor Microsoft is een goede keuze voor kleine en middelgrote bedrijven

Elders op onze site vind je hier meer info over, maar je kan ook klikken op deze link: 

MAAK VOLDOENDE TIJD EN MENSEN VRIJ VOOR JOUW NAVISION PROJECT

Een implementatie van Navision doe je niet 1-2-3. Want het organisatorische impact.

Een grondige aanpak en planning zijn noodzakelijk. Het is daarom ook aangeraden om enkele sleutelmedewerkers aan te duiden die intensief betrokken zullen worden bij de implementatie. Deze sleutelmedewerkers zijn nodig bij de analyse en definitie van de procedures. Want zij weten ook vaak wat er op de werkvloer leeft, zodat zij de nodige inzichten kunnen bijbrengen. Zowel in de voorbereiding als achteraf. En in een latere fase spelen zij een belangrijke rol bij de invoer en conversie van gegevens. Maar ook bij de opleiding en ondersteuning van andere medewerkers zijn zij de eerste aanspreekpunten in uw organisatie.

Goede sleutelmedewerkers vrijmaken is belangrijk. En dat kan voor henzelf ook een interessante promotie zijn. Zodat het een win-win is voor iedereen.

 

DURF PRIORITEITEN BEPALEN EN FASEER HET GEBRUIK 

blank

Je kiest best die Navision partner die het meest aan uw eisen voldoet. Maar de software zelf kan zeer veel.

De verleiding is dan soms groot om ineens te veel te willen. Met een langdurige implementatie tot gevolg. En meer kans op mislukking. Daarom zeker deze tip: bepaal op voorhand goed de prioriteiten en faseer de implementatie. Automatiseer eerst de echte noden en daarna de optimalisatie. Faseer je project ook in de tijd. Want een stap-voor-stap implementatie is aanbevolen boven een implementatie die alle afdelingen tegelijk doet overschakelen op een nieuw systeem. Zo leert jouw bedrijf ook stap-voor-stap bij. En verklein je mogelijke risico’s op een mislukking links of rechts.

Veel succes met de implementatie van jouw Navision!

ONTDEK HIER MEER OVER ONZE OPLOSSINGEN VOOR DIGITALISERING

GECONTACTEERD WORDEN?