Dynamics NAV is de basis voor de meest complete bedrijfssoftware die u voor uw bedrijf kan vinden!

DYNAMICS 365 BUSINESS CENTRAL SOFTWARE HEEFT 2 VERSIES

Ben je op zoek naar nieuwe bedrijfssoftware?
Wil je software die je flexibel kunt laten inrichten en helemaal aanpassen aan je behoeften?
En heb je al gehoord over de toekomstgerichte oplossing van Microsoft Dynamics 365 Business Central?

 

Microsoft Dynamics 365 Business Central is sinds 2018 de nieuwe naam voor KMO-bedrijfssoftware van Microsoft. En deze software is beschikbaar in 2 verschillende versies: Business Central online en Business Central on-premise.

Ontdek hier meer over deze 2 oplossingen en de markten waarop ze mikken!

rental offimac clients

MICROSOFT DYNAMICS 365 BUSINESS CENTRAL: NIEUWE NAAM, NIEUWE TIJD

Microsoft kocht in 2002 het Deense softwarehuis Navision, dat sterke software voor KMO maakte. En daarmee betrad Microsoft de markt van de administratie, bedrijfsprocessen en bedrijfssoftware. 

Vijftien jaar na de overname van Navision besloot Microsoft in 2017 naast de bestaande software ook een extra product te lanceren dat volledig in de cloud zou werken. Dat nieuw product werd Business Central genoemd. En de bestaande Dynamics NAV software of Navision kreeg de naam Dynamics 365 Business Central on-premise.

Business Central omvat dus 2 eigenlijk mogelijke versies met elk een andere marktbenadering. Maar beide versies hebben wel dezelfde gemeenschappelijke basis: het vroegere Dynamics NAV of Navision.

Microsoft Dynamics 365 Business Central online is wat men noemt een “Software-as-a-Service” (Saas). Kenmerkend voor deze oplossing is dat geen licenties moeten gekocht worden, maar dat de software in de cloud draait. En dat deze per maand betaald wordt als een dienst.

De Dynamics NAV-software werd in 2018 Dynamics 365 Business Central on-premise genoemd. En deze oplossing kan zowel in de cloud als ook lokaal op eigen servers draaien. Bovendien kan de on-premise versie makkelijk met maatwerk en sectorfuncties verrijkt worden. De toevoeging ‘on-premise’ betekent dus ook ‘meer mogelijkheden’ en ‘meer flexibiliteit’.

Ontdek hieronder meer over deze software. En laat je hier inspireren over de visie achter Dynamics 365 Business Central.

 

blank

ONTDEK MICROSOFT DYNAMICS 365 BUSINESS CENTRAL IN DEZE FILMPJES

Business Central is een oplossing die verder bouwt op Microsoft Office 365. Want met Business Central software kan u doorgroeien naar meer administratieve en verkooptoepassingen bovenop Office. In die zin richt Dynamics 365 Business Central zich dus ook heel sterk op startende bedrijven die naast Office 365 iets meer functionaliteit zoeken zonder zware investeringen. Maar iedere onderneming van éénmanszaak tot KMO behoort tot doelgroep van deze bedrijfssoftware.

Ontdek hier meer over Business Central in deze inleidende filmpjes:

 

BETAALBARE EN BETROUWBARE SOFTWARE, DAT IS BUSINESS CENTRAL

Microsoft Dynamics 365 Business Central software vermindert je administratie, verbetert je interne werking en helpt je kosten besparen.

Het is een platform waarop alle afdelingen met elkaar samenwerken. Zodat informatie efficiënt doorstroomt van order tot facturatie. En zodat mensen geen nodeloos werk moeten doen. Bovendien krijgen bedrijven daardoor ook meer tijd voor hun klanten. En kunnen ze zorgen dat de zaken volgens planning verlopen. Met Dynamics 365 Business Central software beschikt u over een geïntegreerde oplossing die erg betrouwbaar is. En die er voor zorgt dat jij korter op de bal kan spelen wanneer nodig.

 • Bouwt verder op het vertrouwde Office 365
 • Integreert standaard met Office Word, Excel en Outlook
 • Is zeer gebruiksvriendelijk
 • Lokaal en ook cloud software, dus geen zorgen of kosten van servers
 • Is modulair zodat u kan beginnen en groeien hoe u wil
 • Beschikbaar vanaf 1 user en dus ook voor kleine of startende bedrijven
 • Integreert ook standaard met andere Microsoft technologie
 • Zal zeker evolueren
 • Is een standaard product en daardoor ook erg prijscompetitief
 • Integreert ook met andere Microsoft producten
 • Draait op elk mogelijk toestel
 • Is erg toekomstgericht
 • Krachtig
blank
blank
 • Gebruiksvriendelijk
 • Herkenbaar dankzij de vertrouwde schermen van Microsoft Office
 • Alle afdelingen kunnen aansluiten
 • Rapportering volgens ieders wens
 • Mobiel en bruikbaar op elke toestel
 • Kan lokaal of in de cloud
 • Zeer makkelijk uit te breiden
 • Schaalbaar: dit is een systeem vanaf 1 gebruiker
 • Flexibel op veel mogelijke manieren
 • Maatwerk kan
 • Veel extra apps beschikbaar
 • Toekomstgericht
 • Bedrijfszeker
 • Sterke sectorspecifieke modules bij Offimac kant-en-klaar

MET DEZE SOFTWARE KAN U ONDER ANDERE DEZE AFDELINGEN AANSTUREN

 • Marketing
 • CRM
 • Verkoop
 • Aankoop
 • Voorraad & magazijnen
 • Supply Chain
 • Boekhouding
 • Finance
 • Electronisch bankieren
 • Productie (optioneel)
 • Jobs
 • Personeel
blank

DYNAMICS 365 BUSINESS CENTRAL ONLINE IS EEN 100% CLOUD OPLOSSING

Zeer veel ondernemingen gebruiken dagelijks Microsoft Office producten zoals Outlook, Word of Excel.

Microsoft wil klanten hetzelfde gebruiksgemak als van Office 365 bieden voor bedrijfssoftware. Zij wil klanten helpen om vanuit Office 365 door te groeien naar bedrijfssoftware die afdelingen ondersteunt met nieuwe functionaliteiten. En dit op dezelfde zeer herkenbare manier van Office 365. Denk hiervoor bijvoorbeeld aan een boekhoudpakket of een commerciële module.

Microsoft Dynamics 365 Business Central online is 100% cloud software die draait op de Azure cloud servers van Microsoft. Want het is gestandaardiseerde software die vooraf ingericht is, waardoor de doorstart vanuit Office 365 ook makkelijk en betaalbaar is. De versie van de software is bedoeld is om te gebruiken als een standaardoplossing, niet om (veel) maatwerk in aan te brengen of veel aanpassingen aan te doen. Mede daarom ook is een competitieve prijs mogelijk. Omdat werken volgens de standaard schaalvoordelen biedt. Maar wil je toch uitbreiden, dan zijn er ook nog steeds de apps van AppSource.

De doelgroep van Microsoft Dynamics 365 Business Central online is zeer groot. Startende en kleine onderneming horen hier zeker bij. En jongeren ook. Want kunnen werken met smartphone, cloud en apps is ook wat zij ook van hun bedrijfssoftware verwachten. Maar de software is niet alleen beperkt tot die doelgroep. Elke onderneming vanaf 1 gebruiker komt eigenlijk in aanmerking voor deze toepassing.

Binnen het pakket vind je modules zoals voor CRM, marketing, verkoop, aankoop, voorraad, boekhouding en nog veel meer. En uiteraard is ook de link met de Office producten standaard aanwezig. 

Microsoft wil met Dynamics 365 software iedere onderneming in elke fase van haar groei helpen met administratieve bedrijfssoftware. En daarom is Microsoft Dynamics 365 Business Central online voor Microsoft een belangrijk en strategisch instapproduct, dat de drempel tot bedrijfssoftware zowel functioneel als financieelzo laag mogelijk maakt.

 

MICROSOFT DYNAMICS 365 BUSINESS CENTRAL ON-PREMISE IS FLEXIBELER

We zijn al lang actief in de markt. En onze ervaring is toch dat vele klanten willen dat hun bedrijfssoftware op hun wensen kan aangepast worden. En dus is het voor veel klanten belangrijk dat een nieuw pakket open staat voor wat extra apps, maatwerk of integraties met hun bestaande toepassingen. Zodat klanten zich wat meer kunnen onderscheiden. Of dat ze hun bestaande methoden kunnen behouden. 

Microsoft Dynamics 365 Business Central on-premise is de nieuwe naam voor de versie 2019 van Dynamics NAV. Het is een oplossing die anno 2018 in 195 landen door 160.000 klanten gebruikt wordt. En het is een rijke oplossing met veel functionaliteiten voor tal van branches. Daarnaast is het ook de basis van de online-softwareversie. Maar het is dus gewoon een bestaand product dat een nieuwere naam heeft gekregen.

Business Central on-premise kan zowel in de cloud als op lokale servers draaien. Het is een software die beter geschikt is voor bedrijven die vroeg of laat iets naast standaardsoftware ook sectorspecifieke functionaliteiten willen. Of die met wat complexere processen zitten. On-premise is heel geschikt voor maatwerk of aanpassingen van de standaardsoftware en heeft dit historisch ook in de genen. Bedrijven die niet afhankelijk willen zijn van de cloud of die geen software willen huren zijn ook beter geholpen met Microsoft Dynamics 365 Business Central on-premise.

Dit pakket is perfect geïntegreerd met Microsoft Excel, Word en Outlook wat zorgt voor een visueel zeer herkenbare software. Deze integratie maakt het pakket ook zeer gebruiksvriendelijk. Want bijna iedereen gebruikt dagelijks Microsoft Office en zal daardoor ook snel aan de slag zijn. Werken met Business Central software is dan ook zeer aangenaam.

De productiviteit van medewerkers staat centraal. Gebruikers moeten data slechts 1 maal ingeven en de Business Central software zorgt voor een verdere verspreiding van de informatie naar andere modules. Gedaan dus met klantengegevens in tal van pakketten te noteren. Want dit systeem heeft nog slechts 1 klantenbestand  en iedereen binnen uw organisatie kan er dankbaar gebruik van maken. Door deze aanpak zal u ook meer rendement en efficiëntie realiseren. En uiteraard zal u hierdoor ook uw investering snel terugverdienen. Medewerkers moeten minder tijd steken in gegevens ingeven. En zij kunnen zich meer concentreren op andere taken voor klanten.

Rapportering is een ander sterk pluspunt. Er zitten meer dan 100 standaardlijsten in, maar iedere gebruiker kan voor zichzelf heel makkelijk nog meer lijstjes en overzichten maken. Bijna alle data kan ook steeds naar Excel overgezet worden. Zodat u daarin ook de grafieken kunt aanmaken die u in Excel al gewoon bent. En mocht dat alles nog niet voldoende zijn, zijn er ook nog de extra krachtige rapporteringstools van Microsoft Power BI. Zo kan u voor iedere medewerker in jouw bedrijf de juiste rapportering aanbieden.

Vind je niet alles wat u wenst standaard in de oplossing? Geen probleem. Er zijn apps van partners zoals Offimac op de markt die kant-en-klaar zijn voor vele zeer specifieke sectoren. Bij Offimac vind je zo onder andere add-ons voor bouw, installatie, verhuur, services en HRM. En daarnaast is het ook nog steeds mogelijk wat maatwerk te laten aanbrengen bovenop al de standaarden als u dit wil. Functioneel kan je jouw systeem dus ook helemaal volgens je behoeften laten inrichten.

 

MOBIELE SOFTWARE VOOR DE MOBIELE GENERATIE

Microsoft Dynamics 365 Business Central is ontwikkeld voor bedrijven, die het vanzelfsprekend vinden dat zij steeds overal, altijd en vanop elk toestel kunnen werken. Want dit systeem kunt u gebruiken op Windows, Apple en Android, en zowel op PC, laptop, tablet als smartphone. Op het bedrijf werkt u waarschijnlijk het liefst op laptop, PC of tablet. Bent u bij klanten, thuis of onderweg kiest u waarschijnlijk voor tablet of smartphone. Dynamics 365 Business Central werkt op al deze toestellen, waardoor je steeds heel makkelijk aan uw informatie kan.

blank

HUREN OF KOPEN, CLOUD OF LOKAAL: HET KAN ALLEMAAL

Dynamics 365 Business Central is flexibel in gebruik en betaling. U kan starten met enkele gebruikers in de cloud en op huurbasis maandelijks betalen. Of u kan de software ook laten installeren op lokale servers of in een extern datacenter. Het is allemaal mogelijk, en klanten kunnen ook zonder problemen migreren naar andere servers als ze willen. Want het is een flexibel oplossing. En de software is natuurlijk ook uit te breiden met gebruikers en modules wanneer je wil.

OFFIMAC EN MICROSOFT DYNAMICS 365 BUSINESS CENTRAL ZIJN VEILIGE KEUZES

Microsoft is één van de grootste softwarebouwers wereldwijd. Het investeert het meest van heel de sector in bedrijfssoftware voor kleine en middelgrote ondernemingen. Het heeft zeer veel financiële middelen en zorgt voor integratie met al zijn producten. Innovatie is verzekerd. Want Microsoft staat garant voor innovatie, maar ook continuïteit, groei en evolutie. 

Slechts weinig softwarehuizen zijn al 40 jaar actief zoals Offimac. En doorheen al deze jaren hebben wij veel ervaring in veel sectoren opgedaan. Waardoor wij vandaag ook een schat aan know-how in huis hebben. In 1996 kozen wij als 1 van de eersten voor het verdelen van Navision in België (nu: Business Central software). En onze expertise in sectoren en processen hebben wij ook vertaald in kant-en-klare modules, add-ons en apps. Want snel kunnen schakelen met een partner die hun begrijpt, dat is wat klanten willen. En daarom zijn wij ook een goede keuze.

blank

ONTDEK MEER OVER ONZE ANDERE OPLOSSINGEN DIE WE KUNNEN COMBINEREN 

Wij leveren digitale totaaloplossingen voor KMO-bedrijven. En daarmee zijn we uniek. Ontdek hier meer over enkele van onze algemene oplossingen en diensten: 

GECONTACTEERD WORDEN?