Dynamics NAV is de basis voor de meest complete bedrijfssoftware die u voor uw bedrijf kan vinden!

CLOUD SOFTWARE EN CLOUD COMPUTING VOOR BEDRIJVEN

Wil je meer weten over de cloud?
Ben je op zoek naar goede cloud software voor je onderneming?
En wil je ook meer weten over de voordelen van deze software voor jouw bedrijf?

 

Cloud software is stilaan het “nieuwe normaal” in softwaregebruik geworden. Er wordt veel over gesproken en geschreven. En we gebruiken het allemaal al. Denk maar aan je Office365 abonnement bijvoorbeeld. Of aan de vele apps die waarschijnlijk op je smartphone staan.

Maar toch stellen veel bedrijven zich nog veel vragen hierbij. Op deze pagina gaan we dieper in op het concept van cloud computing. En we hebben het over de verschillende vormen die er zijn, de voor- en nadelen, de aandachtpunten bij de implementatie en nog enkele aspecten. We hopen daarmee jou een goed totaalbeeld op cloud software en cloud computing te geven.

rental offimac clients

WAT IS CLOUD SOFTWARE? EN WAT VERKLAART DE GROEI HIERVAN?

Cloud software is software die niet op een lokale computer wordt geïnstalleerd, maar op afstand wordt gehost en via internet wordt gebruikt.

Dit betekent dat gebruikers toegang kunnen krijgen tot de software vanaf elke locatie met een internetverbinding. Cloud software kan worden gebruikt voor allerlei doeleinden. Denk maar aan het beheren van financiën, van klantenrelaties, van projecten en het beheren van personeel. Er zijn vele voordelen verbonden aan het gebruik van deze software. En die voordelen zijn zowel voor individuen als voor bedrijven aantrekkelijk. 

De groei van cloud software is een trend die al enkele jaren aanhoudt. En die zal waarschijnlijk blijven doorgaan in de toekomst.

 

Dit zijn enkele van de belangrijkste redenen voor de groei:

 1. Smartphones: Dankzij smartphones is de wereld mobieler dan ooit geworden. Zij zijn in bepaalde delen van de wereld zelfs de belangrijkste bron voor toegang tot het internet. Bovendien gebruiken we meer en meer software vanop onze smartphone. En dit zowel professioneel als privé. Want deze toestellen zorgen er ook voor dat we ons werk en onze data overal mee op zak hebben. Smartphones zijn ook niet meer weg te denken vandaag de dag. Volgens ons zijn zij de grootste verklaring voor de doorbraak van cloud computing software. Omdat zij een nieuwe wereld met nieuwe mogelijkheden hebben geopend.
 2. Toegang tot software vanuit elke locatie: Eén van de belangrijkste voordelen van cloud computing is dat het kan worden gebruikt vanuit elke locatie met een internetverbinding. Dit kan helpen om de productiviteit te verhogen en de kosten te verlagen. Omdat gebruikers niet langer afhankelijk zijn van specifieke hardware of software om toegang te krijgen tot hun werk.
 3. Lagere kosten: Cloud computing kan ook helpen om de kosten te verlagen. Omdat het niet nodig is om specifieke hardware of software aan te schaffen. In plaats daarvan worden de kosten voor het gebruik van de software meestal op basis van abonnementen of gebruik berekend. En daardoor is de drempel vaak erg laag om er mee aan de slag te gaan.
 4. Gemakkelijk te implementeren: Cloud software is vaak gemakkelijker te implementeren dan traditionele software. Want het is niet nodig om specifieke hardware of software te installeren. En dit kan helpen om de implementatietijd te verkorten en de kosten te verlagen.
 5. Scalability: Cloud software kan gemakkelijk opgeschaald worden naar behoefte. En dat betekent dat het aantal gebruikers en de functionaliteiten gemakkelijk kunnen worden uitgebreid als dat nodig is. Dit kan helpen om de kosten te verlagen en de productiviteit te verhogen.
 6. Beveiliging: Cloud software kan ook helpen om de beveiliging te verbeteren. Omdat de softwareleveranciers meestal beveiligingsmaatregelen hebben om de gegevens van gebruikers te beschermen.

 

Cloud software bestaat in meerdere vormen. Zoals publieke cloud of Software-as-a-Service (Saas) en hybride of private cloud software. 

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN CLOUD SOFTWARE?

Eén van de belangrijkste voordelen van cloud software is dat het geen installatie vereist op een lokale computer. Omdat de software op afstand wordt gehost, hoeft de gebruiker alleen maar een internetverbinding te hebben. Dit kan tijd en moeite besparen. En kan ook helpen om te voorkomen dat het lokale besturingssysteem wordt overbelast. Bovendien hoeven gebruikers niet te wachten tot de installatie is voltooid voordat ze aan de slag kunnen. 

 

Andere voordelen van deze manier van het gebruiken van software zijn:

 • Toegang vanaf elke locatie: Gebruikers kunnen de software gebruiken vanaf elke locatie mits een internetverbinding. Dit kan handig zijn voor mensen die vaak onderweg zijn. En voor bedrijven met medewerkers die op verschillende locaties werken.
 • Geen hardwarevereisten: Omdat cloud software op afstand wordt gehost, zijn er geen specifieke hardwarevereisten. Dit kan helpen om de kosten te verlagen. En om het beheer van de hardware eenvoudiger te maken.
 • Geen updates vereist door de gebruiker om de nieuwste versie te verkrijgen: Cloud software wordt gehost op servers van de leverancier. En dat betekent dat updates meestal automatisch worden doorgevoerd. Dit kan helpen om ervoor te zorgen dat de software altijd up-to-date is. En ook om te voorkomen dat gebruikers zelf updates moeten installeren.
 • Schaling op maat: Cloud software kan gemakkelijk worden geschaald op basis van de behoeften van een bedrijf. Dit kan helpen om ervoor te zorgen dat het bedrijf altijd voldoende capaciteit heeft en om de kosten te verlagen als de behoeften afnemen.
 • Betere beveiliging: Cloud softwareleveranciers nemen vaak extra maatregelen om er voor te zorgen dat de software beveiligd is.
 • Flexibiliteit: Een van de grootste voordelen van cloud software is dat het flexibel is. Gebruikers hebben toegang tot de software vanaf elke locatie met een internetverbinding. En zij kunnen de software op elk apparaat gebruiken. Dit kan handig zijn voor mensen die vaak onderweg zijn of voor bedrijven met medewerkers die op verschillende locaties werken. Bovendien kan er makkelijk tussen toestellen al naargelang de werkplek gewisseld worden, ook dat is vaak een voordeel van deze internetsoftware.
 • Schaalbaarheid: Cloud software is ook schaalbaar, wat betekent dat het gemakkelijk is om de hoeveelheid gebruikers of het gebruik van de software op te schalen. Dit kan helpen om ervoor te zorgen dat een bedrijf de software op een manier kan gebruiken die aansluit op de behoeften van het bedrijf.
 • Kostenbesparing: In sommige gevallen kan cloud software op de lange termijn goedkoper zijn dan lokale software. Dit kan voornamelijk het geval zijn als een bedrijf niet over de benodigde hardware beschikt. Of als de software maar voor een korte periode zal gebruiken. Cloud software kan ook helpen om de kosten te verlagen. En voorkomen dat een bedrijf zich zorgen hoeft te maken over het onderhoud van de software of het maken van back-ups van gegevens.

 

ZIJN ER OOK NADELEN AAN CLOUD SOFTWARE?

Ja, toch ook. Hoewel er vele voordelen zijn verbonden aan het gebruik van cloud software, zijn er ook enkele nadelen waar rekening mee gehouden moet worden. 

Hieronder staan enkele van de belangrijkste nadelen op een rij:

 • Afhankelijkheid van internet: Een van de belangrijkste nadelen van cloud computing is dat gebruikers afhankelijk zijn van een internetverbinding om toegang te krijgen tot de software. Als er problemen zijn met de internetverbinding, kan dit leiden tot ongemak voor gebruikers. En het kan ook leiden tot een afname van de productiviteit in zulk geval.
 • Beveiligingsrisico’s: Hoewel cloud softwareleveranciers vaak extra beveiligingsmaatregelen nemen om de gegevens van gebruikers te beschermen, bestaat er altijd een beveiligingsrisico als gegevens op afstand worden opgeslagen. Dit kan leiden tot zorgen over de privacy van gegevens en kan ook leiden tot verlies van gegevens als er een beveiligingslek optreedt.
 • Kosten: Hoewel cloud computing op de lange termijn kan helpen om de kosten te verlagen, kan het op de korte termijn duurder zijn dan lokale software. Dit kan voor sommige bedrijven een belemmering zijn om over te stappen op cloud software.
 • Gebrek aan controle: Omdat cloud software op afstand wordt gehost, hebben gebruikers minder controle over de software dan wanneer deze op een lokale server wordt geïnstalleerd. Dit kan ook leiden tot afhankelijkheid van de leverancier. En dit kan ook betekenen dat gebruikers niet in staat zijn om aanpassingen te maken aan de software. Of dat er discussie over data kan zijn.
 • Beperkingen op het gebied van integratie en aanpasbaarheid aan specifieke wensen: Omdat cloud software op afstand wordt gehost, kan het soms moeilijker zijn om deze te integreren met andere software die op een lokale server is geïnstalleerd. Dit kan leiden tot beperkingen op het gebied van wat gebruikers kunnen doen met de software. En het kan ook zijn dat samenwerking of synchronisatie met andere software technisch niet mogelijk is. Daarnaast laten sommige leveranciers ook geen aanpassing van hun pakket toe, of is de software enkel als een standaardpakket te gebruiken. En ook dat is voor sommige klanten nadelig.
 • Updating is niet altijd een zegen: Updates gebeuren automatisch, maar dit kan ook soms tot nadelen leiden. Want enerzijds bespaart dit de gebruikers zelf update werk, anderzijds kunnen sommige updates conflicten geven. En zeker voor bedrijfssoftware is het een risico als die software maatwerk of integraties bevat.
 • Prijsstabiliteit: Aangezien het vaak om software gaat die als een abonnement gaat, kunnen de prijzen door de softwareleverancier ook makkelijk aangepast worden. En in de meeste gevallen betekent die veelal een prijsstijging dan een -daling.

 

HOE GA JE AAN DE SLAG MET DEZE SOFTWARE?

Het installeren van cloud software is meestal een eenvoudig proces, aangezien de software op afstand wordt gehost en via internet wordt gebruikt. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de software correct is geïnstalleerd en dat je account is ingelogd voordat de software gebruikt wordt, zodat alles soepel verloopt. Als er problemen optreden tijdens het installeren van de software, kan het nuttig zijn om contact op te nemen met de leverancier.

 

Dit zijn bijvoorbeeld enkele stappen om cloud software te installeren:

 

 1. Zoek een cloud softwareleverancier: Er zijn vele cloud softwareleveranciers op de markt. Dus het is belangrijk om te zoeken naar een leverancier die aan de behoeften van jouw bedrijf voldoet. Je kan verschillende leveranciers op basis van de functionaliteiten van de software, de kosten en de beveiliging.
 2. Maak een account aan: Zodra een cloud softwareleverancier is gevonden, is het tijd om een account aan te maken. Dit kan meestal online gedaan worden door een formulier in te vullen of door contact op te nemen met de leverancier.
 3. Download de software: Nadat een account is aangemaakt, kan de software gedownload worden. Dit kan meestal online gedaan worden door de software te downloaden van de website van de leverancier of door een link te volgen die is gestuurd via e-mail.
 4. Installeer de software: Zodra de software is gedownload, kan het tijd zijn om de software te installeren. Dit kan meestal gedaan worden door het installatiebestand te openen en de instructies op het scherm te volgen.
 5. Log in: Nadat de software is geïnstalleerd, kan het tijd zijn om in te loggen op het account. Dit kan meestal gedaan worden door de inloggegevens in te voeren die zijn ontvangen na het aanmaken van het account.
 6. Gebruik de software: Zodra het account is ingelogd, kan de software gebruikt worden. Dit kan meestal gedaan worden door de software te openen en de instructies op het scherm te volgen.

 

HOE GAAT HET UPDATE PROCES IN ZIJN WERK?

Het updaten van cloud software is meestal een eenvoudig proces, aangezien de software op afstand wordt gehost en de updates daardoor ook meestal automatisch worden uitgevoerd door de softwareleverancier.

 

Hieronder staan enkele stappen om cloud software te updaten:

 

 1. Controleer of er updates beschikbaar zijn: Voordat cloud software geüpdatet kan worden, is het belangrijk om te controleren of er updates beschikbaar zijn. Dit kan meestal gedaan worden door naar de instellingen van de software te gaan en te kijken of er updates beschikbaar zijn.
 2. Download de updates: Als er updates beschikbaar zijn, kan het tijd zijn om de updates te downloaden. Dit kan meestal automatisch gebeuren, aangezien de updates vaak worden gedownload en geïnstalleerd zodra ze beschikbaar zijn.
 3. Installeer de updates: Zodra de updates zijn gedownload, kan het tijd zijn om de updates te installeren. Dit kan meestal automatisch gebeuren, aangezien de updates vaak worden geïnstalleerd zodra ze zijn gedownload.
 4. Herstart de software: Nadat de updates zijn geïnstalleerd, kan het nodig zijn om de software te herstarten om de updates toe te passen. Dit kan meestal gedaan worden door de software te sluiten en opnieuw te openen.

 

Het is belangrijk om regelmatig updates uit te voeren om ervoor te zorgen dat de software up-to-date is en goed blijft functioneren. Als er problemen optreden tijdens het updaten van de software, kan het nuttig zijn om contact op te nemen met de leverancier voor hulp.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat het updaten van cloud computing software vaak geen invloed heeft op de gegevens van het bedrijf. De gegevens blijven meestal behouden tijdens het updaten van de software, aangezien de gegevens op afstand worden opgeslagen en niet op de lokale computer van het bedrijf

 

WAT BEPAALT DE PRIJS VAN CLOUD SOFTWARE?

De prijs van cloud computing software kan variëren afhankelijk van verschillende factoren.

 

We zetten graag even de belangrijkste factoren op een rij die de prijs van cloud software kunnen beïnvloeden:

 

 • Leverancier: De prijs van cloud software kan sterk afhangen van de leverancier van de software. Sommige leveranciers kunnen duurdere software aanbieden dan andere, afhankelijk van de functionaliteiten en het niveau van support dat wordt geleverd.
 • Functionaliteiten: De prijs van cloud software kan ook afhangen van de functionaliteiten van de software. Software met meer functionaliteiten kan duurder zijn dan software met minder functionaliteiten.
 • Aantal gebruikers: De prijs van cloud computing software kan ook afhangen van het aantal gebruikers. Sommige leveranciers bieden prijzen op basis van het aantal gebruikers, wat betekent dat de prijs kan stijgen als het aantal gebruikers toeneemt.
 • Abonnementen: De prijs van cloud software kan ook afhangen van het type abonnement dat wordt afgesloten. Sommige leveranciers bieden verschillende abonnementen aan met verschillende functionaliteiten en prijzen.
 • Gebruiksduur: De prijs van cloud computing software kan ook afhangen van de gebruiksduur van het abonnement. Sommige leveranciers bieden langere abonnementen aan tegen lagere prijzen, terwijl kortere abonnementen duurder kunnen zijn.

Er zijn vele manieren om de prijs van cloud software te beïnvloeden, dus het is belangrijk om te zoeken naar de beste optie voor jouw onderneming. Dit kan omvatten het vergelijken van verschillende leveranciers, het afsluiten van langere abonnementen en het bepalen van de juiste functionaliteiten voor jouw bedrijf. 

 

WAAR LET JE OOK  BEST OP BIJ DE KEUZE VAN CLOUD SOFTWARE?

Continuïteit van cloud software leveranciers is een belangrijk aspect om te overwegen bij het kiezen van een goede softwareleverancier voor jouw bedrijf. Dit kan helpen om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf toegang heeft tot de software en de gegevens die het nodig heeft, zelfs als er problemen zijn met de leverancier of de software.

 

Wat zijn enkele manieren om de continuïteit van cloud computing leveranciers te bevorderen?

 

 1. Kies een betrouwbare leverancier: Een van de belangrijkste manieren om de continuïteit van cloud software leveranciers te bevorderen, is door te kiezen voor een betrouwbare leverancier. Dit kan omvatten het doen van onderzoek naar de reputatie van de leverancier en het lezen van recensies van andere gebruikers.
 2. Maak gebruik van meerdere leveranciers: Het kan ook nuttig zijn om gebruik te maken van meerdere leveranciers om de continuïteit te bevorderen. Dit kan helpen om ervoor te zorgen dat het bedrijf toegang heeft tot de software en de gegevens, ook als er problemen zijn met één van de leveranciers.
 3. Maak gebruik van back-upoplossingen: Het is ook belangrijk om te zorgen voor back-upoplossingen, zoals het maken van regelmatige back-ups van gegevens of het gebruik van meerdere cloud computing omgevingen. Dit kan helpen om ervoor te zorgen dat het bedrijf toegang heeft tot de gegevens, ook als er problemen zijn met de software of de leverancier.
 4. Maak gebruik van service-levelovereenkomsten (SLA’s): Het is ook nuttig om gebruik te maken van service-levelovereenkomsten (SLA’s) met de leverancier om de continuïteit te bevorderen. Dit kan omvatten het opstellen van afspraken over beschikbaarheid, service en support.

 

Het is belangrijk om de continuïteit van cloud software leveranciers te overwegen. Zodat jouw bedrijf zorgeloos met de software kan blijven werken.

 

BUSINESS CENTRAL IS CLOUD SOFTWARE VOOR HET AANSTUREN VAN BEDRIJVEN

Microsoft Dynamics 365 Business Central is een softwareplatform dat zich specifiek richt op kleine en middelgrote bedrijven van 1 tot 250 werknemers. Het is een software die zowat alle afdelingen van uw bedrijf kan aansturen, van verkoop tot boekhouding. En het is een oplossing die ook in de cloud opgezet kan woorden. Het voordeel hiervan is dat uw medewerkers slechts 1 pakket hoeven aan te leren en zeer snel vertrouwd zijn met de software. Bovendien lijkt Business Central heel erg op Microsoft Office. En het werkt er ook naadloos mee samen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat dit systeem door miljoenen gebruikers wereldwijd gebruikt wordt.

De grote troeven van dit platform zijn:

 

rental offimac business central rental software
 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Herkenbaarheid dankzij de vertrouwde schermen van Microsoft Office
 • Productiviteit van mensen staat centraal
 • Rapportering volgens ieders wens
 • Mobiel en bruikbaar op elke toestel
 • Kan lokaal of in de cloud, zoals u verkiest
 • Zeer makkelijk uit te breiden met apps, add-ons of maatwerk
 • Schaalbaar: dit is een systeem vanaf 1 gebruiker
 • Flexibel op veel mogelijke manieren
 • Kan zowel in de cloud als lokaal op servers werken

 

ONTDEK HIER MEER OVER ONZE EXTRA OPLOSSINGEN NAAST CLOUD COMPUTING

Wij leveren digitale totaaloplossingen. En het grote voordeel voor bedrijven is dat onze aanpak hun tijd, geld en kopzorgen bespaart. Omdat klanten zeker zijn dat ze goede oplossingen krijgen. Maar vooral ook dat ze heel hun ICT kunnen bespreken met één en dezelfde ICT-partner, die zorgt voor een naadloos geheel.

Ontdek hier meer over enkele van onze andere oplossingen:

 

KLANTEN VERTELLEN WAAROM ZIJ KIEZEN VOOR DE OPLOSSINGEN VAN OFFIMAC

blank

Omdat we we zelf geen ICT-afdeling in huis hebben, is het voor ons heel belangrijk te kunnen samenwerken met een flexibele partner met goede oplossingen, korte communicatielijnen en snelle service. Dat hebben we in Offimac gevonden. Hun oplossingen en service zijn top!

Serge Tromblez

General Manager, Eurorent

GECONTACTEERD WORDEN?